Over ons

Wat ons drijft

Wij streven ernaar om uw medewerkers efficiënt te laten samenwerken zonder draad en zonder zorgen. Want de toekomst is draadloos, samen met Essec.

Om het even waar u zich bevindt, zorgt Essec ervoor dat u tot om het even welke applicatie of data toegang heeft. Met als belangrijkste schakel uw mobiel en persoonlijk toestel. Zo zal uw ICT-infrastructuur bijdragen aan de groei van uw onderneming.

Hoe wij de toekomst zien

Draadloze netwerken worden steeds sneller en performanter.

Hierdoor wordt het steeds eenvoudiger om zware applicaties en grote hoeveelheden data te raadplegen via onze mobiele toestellen. Deze evolutie biedt ons ongelooflijk veel opportuniteiten om onze manier van leven en werken te verbeteren. De manier waarop we vandaag zowel privé als zakelijk met elkaar communiceren zal er totaal anders uit zien:

  • Zal de technologie de fysieke barrières tussen collega’s op afstand volledig doen verdwijnen?
  • Kunnen we in de toekomst nog door winkelstraten kuieren of kopen we binnenkort alles online via webshops die we virtueel kunnen bezoeken?
  • Zullen zorgverleners aan de hand van slimme sensoren binnenkort kunnen voorspellen wanneer een bewoner zorg nodig heeft?
  • Zal een werfleider door middel van een slimme bril, de bouwplannen live geprojecteerd zien op de werf in plaats van op zijn papieren plan of tablet?
  • Rijden auto’s en vrachtwagens over enkele jaren autonoom over onze Belgische snelwegen?
  • Zal u in een hotel ontvangen worden door een virtueel persoon of robot die u ‘persoonlijk’ naar uw kamer brengt?
  • Vindt een consultatie van de dokter in de toekomst in het woon-zorgcentrum of bij uw thuis plaats?
  • Leggen sensoren in plaats van personen de productielijnen stil in geval van noodsituaties?
  • Zal beeldbellen in de toekomst via hologrammen gebeuren in plaats van via schermen?

Deze nieuwe toepassingen hebben één ding gemeen. Alles verloopt via draadloze communicatienetwerken. Voor de continuïteit van uw organisatie is het dan ook noodzakelijk dat u uw draadloos netwerk in topconditie houdt. Hiervoor kan u op ons rekenen.

Waarom u voor Essec kiest

‘JA’ – Service zit écht in ons DNA

Kies voor service
Producten verkopen kan iedereen. Maar een goede service bieden vereist een zekere routine en ervaring. Ruim 45+ jaren is Essec actief in de ICT-sector en hechten we veel belang aan oplossingsgerichte dienstverlening. Service zit in ons DNA, maar wist u ook dat het in onze naam zat? De naam Essec is oorspronkelijk een acroniem voor Electronic Sales & Service. Deze nadruk op service uit zich in langdurige klantrelaties, persoonlijke contacten en een waslijst aan mooie succesverhalen.

Kies voor mobiel
De gebruiker staat steeds centraal. We zorgen ervoor dat u steeds mobiel kan werken en altijd bereikbaar bent. Om het even waar u zich bevindt, moet u toegang hebben tot om het even welke applicatie of data.

Kies voor een totaalpakket
Essec is de enige Belgische ICT-aanbieder waar u terecht kan voor IT, telefonie en notificatiesystemen. Of het nu gaat over communicatie tussen medewerkers, applicaties of apparaten. Alle communicatievormen worden naadloos op elkaar afgestemd. En dit zowel in office-omgevingen, zorgsector, industrie, hospitality, transport als overheidsinstanties.

Zeg maar ‘JA’ tegen Essec