Cafetaria
plan 

Onderscheid uzelf als aantrekkelijke werkgever

Zorg ervoor dat goede werknemers voor uw organisatie kiezen en niet minder belangrijk, zorg ervoor dat de goede mensen die u hebt, bij u willen blijven!
De moderne werknemer wil moderne tools en een aantrekkelijk loon. Dankzij een cafetariaplan krijgen ze inspraak in de samenstelling van hun loonpakket.

De oplossing

Via een cafetariaplan biedt u werknemers de mogelijkheid om volgens eigen behoeften en voorkeuren een deel van hun brutoloon om te zetten in extralegale voordelen. U als werkgever beslist over de samenstelling van het cafetariaplan. 

Binnen een cafetariaplan worden de bestaande extralegale voordelen (bv. bedrijfswagen, extra vakantiedagen of premies) omgezet in een persoonlijk budget per werknemer. Daarmee kan elke medewerker een deel van zijn loonpakket zelf samenstellen door te kiezen uit de voordelen die u wil aanbieden (bv. fiets, extra vakantie dagen, multimedia toestellen,…).

U als werkgever staat volledig aan het roer. U beslist mee welk budget er per werknemer toegewezen wordt en welke voordelen er in het cafetariaplan gestoken worden. Bij Essec werken we dit volledig voor u uit, eventueel samen met uw loonsecretariaat. Via het online Essec portaal kunnen uw medewerkers zelf de aanschaf van hun smartphone, tablet of laptop afhandelen. U zet de lijnen uit, bepaalt het budget en Essec doet de rest. Van installatie en beveiliging tot levering en herstelling.

De voordelen

  • U kan accenten leggen in uw loonbeleid: connectiviteit, mobiliteit, ergonomie, welzijn,…
  • Essec ontzorgt uw aankoop- & HR dienst: De toestellen worden via een portaal besteld en wij doen de volledige opvolging & verzending
  • Onze tool automatiseert de administratie tussen werkgever, werknemers, leveranciers en payroll
  • Zonder extra loonkosten kan u uw werknemers een aantrekkelijker loonpakket bieden
  • Hogere tevredenheid bij uw medewerkers over hun salarispakket en job 
  • Wordt een aantrekkelijke werkgever tijdens de war for talent

SD Worx zegt ‘JA’ tegen Essec

SD Works werkt flexibele verloningsplannen uit bij bedrijven. Binnen de markt wordt dit ook wel het cafetariaplan genoemd. Voor alles wat met communicatie te maken heeft, doen ze graag beroep op Essec als partner.

Essec is voor ons een all-in-one partner die voldoet aan al onze noden. Wanneer klanten ons advies vragen over een communicatiepartner dan zeggen wij heel graag: zeg maar ‘JA’ tegen Essec.”

Kathleen Veugelen, Senior Legal Consultant, SD Worx

‘JA’ – Essec heeft oplossingen voor

Manufacturing
& Services

Public
sector

Education

Hospitality