Essec Group blijft partner van Stad Antwerpen voor telecom

28 juni 2022

Limburgse ICT-speler vernieuwt contract en haalt recordorder van 24 miljoen euro binnen

Stad Antwerpen kiest opnieuw voor Essec Group als partner voor de volgende vier jaar. Het contract omvat de levering van smartphones, tablets en de bijhorende producten en diensten. Daarmee zet de Limburgse ICT-specialist zijn groeiverhaal met kracht verder. Het contract – waarbij Essec Group telecomproducten en bijhorende diensten zal leveren aan onder meer de brandweer, politie, stedelijke diensten, scholen en havenbedrijven binnen Antwerpen – heeft een geschatte waarde van 24 miljoen euro.

Essec Telecom Center, een business Unit van de Essec Group is vooral gekend als leverancier van telecomtoestellen aan bedrijven. Daarnaast reikt Essec bedrijven en grote organisaties ook ICT-oplossingen aan, zoals de Stad Antwerpen. Bij de gunning van deze nieuwe overeenkomst werd opnieuw gekozen voor Essec Group. Daardoor blijft Essec tot in 2026 de telecompartner van de stad, samen met Digipolis Antwerpen als IT-partner. Essec voorziet een portaalwebsite waarin de verschillende producten worden geëtaleerd. De eindgebruiker zelf kan – in overeenstemming met interne afspraken met zijn werkgever – zelf selecteren welke producten hij wil gebruiken. Ook herstellingen en onderhoud zijn in zo’n overeenkomst inbegrepen.

Voor Essec Telecom Center gaat het in totaal om de grootste bestelling in zijn geschiedenis. Concreet zal de businessunit instaan voor alle telecomproducten en bijhorende service aan de verschillende diensten binnen de Antwerpse stadsorganisatie. Gunter Meynen, Salesmanager van de businessunit Essec Telecom Center, licht toe:

“Eigenlijk staan we voor ontzorging, van de bestelling van smartphones over herstellingen tot de nodige koppeling met communicatiesystemen of optimalisering van bedrijfsprocessen met betrekking tot de betrokken producten. Nu bedrijven steeds vaker kampen met personeelstekort, zien we een groeiende interesse voor die ontzorging rond telecommunicatie. Een en ander kadert steeds meer binnen een zogenaamd cafetariaplan, waarbij de werknemer zelf zijn loonpakket samenstelt. Door dit te koppelen aan een portaalsysteem, worden kostbare mandagen uitgespaard voor de personeelsdiensten. We kijken er alvast naar uit om Stad Antwerpen verder op weg te helpen.”

Als grootste Samsung B2B-partner en Apple Authorized Reseller kan Essec Group grotere aantallen gunstig aankopen. Meynen: 

“Uiteraard is het prijsverhaal belangrijk, maar daarnaast speelt onze persoonlijke service meestal de doorslaggevende rol. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld naar een eigen interne hersteldienst, maar ook naar een vaste contactpersoon die regelmatig het aanbod nieuwe toestellen overloopt of interessante acties voorstelt. Bovendien investeert Essec Group sterk in milieu- en sociaal verantwoord ondernemen. Zo gebruiken we niet voor elke zending een nieuwe verpakking en recycleren we zeer grondig. Deze factoren hebben allemaal bijgedragen tot een vernieuwing van het bestaande contract met Stad Antwerpen.”

Intussen bevestigde ook Stad Hasselt de samenwerking met Essec Group voor de volgende 4 jaren. Waarde van deze overeenkomst bedraagt 1 Miljoen Euro. Ook hier gaat Essec Groep de Stad Hasselt via een portaalwebsite volledig ontzorgen voor wat betreft telecomproducten en bijhorende services.