Wanneer elke seconde telt! – Waarom efficiëntie zo belangrijk is

Efficiëntie lijkt misschien een kwaliteit die alleen financieel directeuren weten te waarderen. In ziekenhuizen of woonzorgcentra heeft het verbeteren van de efficiëntie van het verplegend personeel een enorm effect op het welzijn en de gezondheid van patiënten. Hier zijn zes manieren waarop ziekenhuizen en woonzorgcentra tijd en geld kunnen besparen en de ervaring van patiënten kunnen verbeteren dankzij het iCall verpleegoproepsysteem van Essec.

Als u ooit een ziekenhuispatiënt of bewoner van een rusthuis hebt bezocht, zult u gemerkt hebben dat er twee dingen zijn waar ze het meest over klagen: het eten en de tijd die het duurt voor het personeel op een oproep reageert. Helaas is Essec geen cateringbedrijf, maar met ons verpleegoproepsysteem kunnen we wel een verschil maken in de responstijden. En we kunnen kosten besparen bij de installatie van deze systemen.

Ervaring van patiënten en personeel

Ten eerste maken we het voor patiënten zo eenvoudig mogelijk om te bellen. Door een processor in de handset te plaatsen, hebben we deze voorzien van intelligentie. We bieden de keuze tussen verschillende systemen die allemaal geoptimaliseerd zijn voor de ervaring van de patiënt. Dat is ook de reden waarom we zowel boven- als onderaan aansluitingen voor de handset plaatsen. We weten dat in meer dan 65% van de gevallen de handset ondersteboven voor de patiënt hangt, waardoor knoppen moeilijk te lezen zijn. Het tweerichtingscommunicatiesysteem van de multimedia handset maakt het makkelijk om de reden van de kameroproep mee te delen. 

Aan de kant van het personeel moeten interfaces zo intuïtief mogelijk zijn en er op alle apparaten gelijk uit zien. Daarom hebben we er nauwlettend op toegezien dat alle verpleegposten dezelfde look en feel hebben op zowel de pc-gebaseerde verpleegpost als op hun Android-smartphone. Bovendien krijgt het personeel een eenvoudig overzicht van de status van elke kamer, zodat ze kunnen beslissen waar hun hulp het hardst nodig is. Dit is veel efficiënter dan systemen die een ‘first in, first out’-filosofie hanteren en het personeel dwingen om door een lijst met oproepen te bladeren. 

Om het personeel te verwittigen waar hun hulp het dringendst nodig is, komen positioneringssystemen en locatiegebaseerde diensten goed van pas. Het iTrack draadloos verpleegoproepsysteem met RTLS maakt gebruik van drie verschillende technologieën: 868 MHz voor alarmen, RFID 125 kHz voor deurbeveiliging en BLE voor plaatsbepaling. Op hun verpleegpost kan het personeel onmiddellijk zien in welke kamer de patiënt zich bevindt die dringende zorg nodig heeft.

Rust- en ziekenhuizen hebben uitgewerkte processen en flows voor maximale efficiëntie. De Netrix-servers van Essec ondersteunen deze flows waar ziekenhuis- en verpleeghuispersoneel aan gewend is. Elke melding of bericht dat binnenkomt, wordt gerouteerd naar de Netrix-servers. Dat die ook systemen van derden kan integreren, verhoogt de operationele efficiëntie. 

Blijvend rendement van investeringen

Het installeren van een nieuw verpleegoproepsysteem hoeft geen operatie te zijn waarbij je oude infrastructuur weggooit. Met slechts vier draden kunnen we overal komen. Dit betekent dat we het grootste deel van de oude ICT-infrastructuur gemakkelijk kunnen hergebruiken. iCall maakt gebruik van dezelfde kabelgoten als andere technische toepassingen. In 97% van de renovaties kunnen we de bestaande bekabeling hergebruiken. En waar nodig worden de intelligente oproepunits draadloos geïmplementeerd. Hergebruik maakt een implementatie een stuk goedkoper en spaart budget voor de basisactiviteit van ziekenhuizen en bejaardentehuizen: patiëntenzorg. 

Als het noodlot toeslaat, kan evacuatie noodzakelijk zijn. In dat geval toont iCall de beste vluchtroute. Wanneer onze Netrix Message server geïntegreerd is met de bestaande brandmeldcentrale, tonen we een op maat gemaakte vluchtroute op de iCall SIP-touch kamerunits, en het systeem speelt vooraf opgenomen berichten af. Het systeem laat tot acht verschillende evacuatiescenario’s toe en zorgt zo voor de meest efficiënte evacuatie.

Modulaire oplossingen – zorg op maat

Efficiëntie beperkt zich niet tot grootschalige zorginstellingen. Onze oplossingen zijn modulair, met betaalbare en toch hoogwaardige systemen voor kleinere organisaties. Het welzijn van een patiënt is belangrijk in organisaties van elke omvang. 

Wil u meer weten? Neem contact met ons op en wij helpen jou efficiënter te werken en bieden jouw patiënten en personeel de beste ervaring mogelijk.